Wednesday, 10 September 2008

Another final countdown

Aud la ştirile Kiss FM că facultatea de litere este pe ultimul loc în preferinţele tinerilor absolvenţi de liceu care au optat pentru studii universitare (favorite fiind ştiinţele economice, dreptul), tot aşa cum cititul – care presupune concentrare, exerciţiu, linişte - a ajuns Cenuşăreasa ocupaţiunilor mintale de loisir ale românilor în general. Modern times echivalează cu fast times. Era cuvântului scris a apus. Acum trăim din plin era cuvintelor vorbite (words, words, words), adesea într-o limbă incertă, care nu mai are funcţia de a comunica. Epoca reading s-a sfârşit, învinsă de epoca zapping.
Zappând printre ştiri, dau peste o ştire-bombă: omenirea – vestesc gazetele de pe tot globul - e din nou cuprinsă de strechea Armaghedonului. Noua sabie a lui Damocles se numeşte acum experimentul (seria de experimente) de fizică nucleară fără precedent, in progress at the moment în Elveţia, într-un tunel de aproape 30 km construit la 100 de km sub Alpi. Ziua Z a fost amânată (spune o ştire de ultimă oră) pentru data de 21 octombrie a.c.. Măcar dacă tot acest fuss despre „cele de pe urmă” ne-ar pune pe gânduri şi ne-ar strecura în suflet un început de metanoie...La şcoală, două dăscăliţe de matematică au mărturisit că le e frică de ce s-ar putea întâmpla. Soarta planetei se joacă – iar – pe-o carte mare. It’s show time for another final countdown.

3 comments:

Pildit said...

Eu cred ca se exagereaza mult cu 'sfarsitul lumii'...din cind in cind revine obsesia asta. Numai Dumnezeu stie acea clipa.
Experimentul e interesant si poate schimba multe din cunostintele noastre. S-ar putea demonstra existenta "particulei lui Dumnezeu", o particula care ar da masa/greutate celorlalte particule. Asta daca am inteles eu bine despre ce e vorba.
Oricum multi oameni de stiinta sunt cu sufletul la gura, deci s-ar putea sa aflam lucruri importante.

Florin said...

Eu cred ca e vorba de o conspiratie: Experimentul va gnera o gaura neagra. La marginea unei gauri negre timpul se dilata. Iar proiectul este finantat de romani pentru a-i permite Romaniei sa se apropie de statele vestice in acest timp:-)

saskiul said...

De acord. Ce simplu ar fi daca s-ar sti cand si cum va fi - vorba cantecului - "the end, my friend"...