Tuesday, 30 June 2009

Declin occidental & moartea unui idol

S-a stins din viaţă un artist american şi, într-o lume neobişnuită cu verdictul implacabil al biologiei, milioane de suflete s-au lăsat îndoliate. Michael Jackson a decedat la 50 de ani, cu trupul intoxicat de petidină — un medicament analgezic folosit pentru cazurile extreme de durere fizică. Deşi foarte slăbit, depigmentat, aproape anorexic şi lovit de o afecţiune pulmonară, cheia suferinţei „regelui pop” se ascunde în altă parte: dezordinea psihică. (Mihail Neamţu)

restul articolului aici: http://grupareaaproape.wordpress.com/2009/06/30/declin-occidental-si-moartea-unui-idol/

2 comments:

Anonymous said...

Am citit in ultimele zile mai multe articole in presa si comentarii pe bloguri despre ceea ce a reprezentat fenomenul MJ.Impresii bune si rele ,mai mult sau mai putin justificate(unele de-a dreptul rautacioase)Realist si cu esenta este insa articolul lui Petre Popescu publicat in Jurnalul National in 29 iunie.

saskiul said...

Anonymous, am citit articolul spre care ma/ne trimiti si marturisesc ca n-am inteles nici realismul, nici esenta lui. Mi se pare mai degraba dezlanat. Mihail Neamtu (ca sa ramanem on topic) nu s-a referit, in randurile sale, strict la MJ. Ci la fenomenul generat de acesta. Fenomen care isi schimba des numele, pastrandu-si esenta.