Tuesday 18 December 2007

Christmas party 2007 at Theodor's creche

Azi, ultimele ore de curs la ET, înainte de Christmas holiday, cu nişte elevi de 16 ani care s-au schimbat în bine faţă de acum un an – ce-i drept, sunt şi mai puţini: au fost 30, au rămas 21. Am discutat despre relaţia dintre literatură şi film, cu aplicaţie practică în vizionarea unui scurt-metraj (Zapping) de Cristian Mungiu, ce reflectă o lume în care nimeni nu mai citeşte, iar televiziunea idiotizează masele. Mulţi au înţeles, cred, miezul.

Apoi am schimbat cu Izabela impresii despre ce-a fost ieri pe scena Operei - Izabela a remarcat dăruirea lui Theodor când a cântat studiul său pe care şi l-a nimit „Tramvaiul”, faptul că dădea impresia că pentru el cântă, nu pentru a face pe plac publicului. Din sală, am aflat şi de la ea, bucuria lui (uşor exagerată, poate) a fost primită fără şifonare din partea celor prezenţi în sală.

A urmat serbarea lui Theodor de la grădiniţa lui. Copiii de acolo s-au bucurat şi ei de programul la care au participat, de venirea Moşului. A fost şi mama şi mama Ralucăi, şi dna Letiţia şi Pr. Cristian şi PS, care l-a dezmierdat pe Theodor, învârtindu-l pe sus ca pe un avion. E clar că PS ştie să se apropie de copii.

No comments: