Friday 21 August 2009

Scheletul echilibrului

omul este alcătuit din oase

păr, unghii, zgârciuri

şi un echilibru fragil

zgârciurile rezistă o viaţă întreagă

oasele, nimerite într-un mediu anaerob,

îi pot supravieţui chiar câteva milioane de ani

în schimb bruma de echilibru

se deteriorează într-o clipă

la te miri ce brânci sentimental

de unde se poate trage concluzia

că organul cel mai important

al omului

nu este auzul

nu este văzul

nu este scheletul osos

şi nici scheletul nervos

ci scheletul echilibrului


(lyrics by Lucian Avramescu)

3 comments:

Anonymous said...

Cit adevar in aceste versuri-da,'sufletul este cel care ajuta trupul si uneori il ridica de la pamint-este singura pasare ca isi poarta colivia'-Balzac...dar...ranit,-sufletul(echilibrul) nu doare,numai se stringe,se apropie de nesimtire'-M.Preda

pescarus said...

Ce o sa zic in continuare nu e ca si cum i-as da cuiva cu bastonul peste cap.

Multi accepta existenta sufletului, dar si teoria cum ca pamantul are milioane de ani. Pare a nu fi vreo nepotrivire. Dar milioanele de ani, tin intr-adevar de sfera poeziei, a filozofiei, a teologiei (!), nu de sfera stiintei.
Toti Sfintii Parinti au cazut de acord ca pamantul are in jur de 7000 de ani si nu exista nicio dovada stiintifica cum ca ar fi mai vechi. Amanunte gasiti la Serafim Rose (Cartea Facerii, crearea lumii si intaiul om), unde ofera talcuirea Sfintilor Parinti la Cartea Facerii si combate pe larg cu o paleta de argumente din toate domeniile, teoria evolutionismului.

Important este sa nu cadem in aceeasi nebagare de seama a celor care cred in Dumnezeu si chiar sunt ortodocsi si totusi au fost inselati de "stiinta milioanelor de ani".

saskiul said...

Omule, tu ai o problema. Traiesti in LUME, esti STUDENT, beneficiezi - mai mult sau mai putin - de confortul modernitatii si turui la nesfarsit aceleasi lozinci. Nu ar fi mai cinstit sa te retragi undeva in pustie ori daca totusi ramai "in lume" sa nu mai aplici politica strutului? Din doua una.
Furia asta antiintelectuala, anti-cultura, alti-poezie te transforma intr-un Calvin cu patrafir, sorry. Dar poate ca asta vrei sa devii si atunci nimeni altcineva nu poate sa hotarasca in numele tau.
Dupa cum vezi, daca accesezi acest blog nu vei gasi dogme si lozinci. Vei gasi, asa cum spune titlul, opinii. Pe care subsemnatul nu si le schimba cu una,cu doua pentru a se conforma dogmaticilor de serviciu. Exista nenumarate site-uri de bloguri ortodoxe, exclusiv cu texte patristice / biblice; le-ai epuizat pe toate? Acolo e raiul tau. Nu ti se pare ca ai gresit adresa?